Onderwijs

Leerkracht word je vanuit een diepe passie om met kinderen mee te lopen en daar te helpen waar het vanuit het kind gewenst is. Leerkracht zijn op een gewone basisschool is een ware proef om in contact met je passie te kunnen blijven! Navigerend in het veeleisende curriculum van de basisschool blijft er in werkelijkheid maar heel weinig ruimte over om rustig aan te sluiten bij de interesses en mogelijkheden van de kinderen! Na ruim 10 jaar heb ik geconcludeerd dat hier niet mijn bestemming is. Maar dit betekent niet dat mijn passie verdampt is. Integendeel!

Momenteel ondersteun ik zowel kinderen als de ouders bij het thuisonderwijs. Ik geef advies en kan op praktische manier ondersteunen door lessen over te nemen. Naast het ondersteunen van de ouders bij het onderwijs thuis, begeleid ik ook individuele kinderen met bijles op maat voor bijvoorbeeld rekenen, begrijpend lezen of spellng. Dit kan zowel live als online. In de live situatie ondersteun ik mijn bijles met bal-oefeningen vanuit de Bal-A-Vis-X methode. Een krachtige manier om het cognitieve proces te ondersteunen. Bewegen maakt het leerproces voor kinderen completer maar ook leuker!

Mij bewust van de onrust en zorgen die er leven in de maatschappij omtrent de Corona maatregelen op scholen, bied ik een informatieve workshop aan.

De workshop van school naar onderwijs thuis bestaat uit 2 delen.

Het eerste deel biedt onder andere informatie omtrent de wettige kaders van de leerplicht. Van daaruit gaan we samen op zoek naar argumenten en onze innerlijke kracht die de Uitweg uit het systeem te zoeken.

In het tweede deel van deze workshop krijgen de ouders meer inzicht wat het betekent om permanent onderwijs thuis te geven. Bij het maken van deze keus is het goed om reeds in een vroeg stadium een aantal fundamentele keuzes te maken over het onderwijs dat je wil aanbieden. Er wordt een aantal essentiƫle keuzes gepresenteerd, en in een interactief deel maken de deelnemers alvast een aantal fundamentele keuzes.

Vragen en aanmeldingen via info@anna-amenta-coaching.nl