Inspiratie

Dankbaar voor de oneindige stroom van inspiratie die online te vinden is, kom ik steeds weer nieuwe dingen tegen. En iedere keer krijg ik weer een nieuwe invalshoek om naar mijn leven te kijken.

Oracle Girl is een pure dame met een sterke missie: Embodying more love on this planet. Zo doet dit om de waarheid niet te schuwen, door ook over de donkere kanten van leven op deze planet onomwonden te vertellen.

Eckhart Tolle, de eerste leraar die ik zo'n 12 jaar geleden online begon te volgen. Wat heb ik veel van hem geleerd! Ik ben heel dankbaar voor bijzondere avonden die voortkomen uit de tweewekelijkse Local Group meetings die ik sinds april 2019 organiseer voor geïnteresseerden in Eckhart Tolle.

Een citaat van Willem Glaudemans: Een spiritueel leerboek van de hoogste orde, geschreven vanuit de grootste liefde, om ons te helpen ontwaken uit deze droom. Het is in wezen een non-dualistische leerweg. Het kent het ego door en door en maakt je bewust wanneer je ego aan het woord is en wanneer je luistert naar de stem van de liefde in jou. Uiteindelijk is de hele Cursus erop gericht je in contact te brengen met deze innerlijke leraar, de Heilige Geest, zodat het een tweede natuur wordt om al je beslissingen in stilte aan deze innerlijke wijsheid voor te leggen. Het is een bijzonder praktisch boek, en geeft je alle inzicht en middelen om in liefde je ego te doorzien en te overstijgen. En zo brengt het doen van de Cursus je uiteindelijk Thuis.

Caroline Myss, deze dame popte op toen ik weer een keer lekker naar YouTube zat te kijken. Wat een mooi mens! .

Byron Kate geeft ons The Work.

Op een verrassende en liefdevolle manier komen we bij ons eigen aandeel in de situaties die we ervaren. Met behulp van de 4 vragen (eigenlijk zijn het er 6) schuiven we de gordijnen weg voor onze onbewuste denkpatronen en worden we werkelijk verrast door onze overtuigingen.